close
premieră
ultima difuzare
54974_-_254
Sursa:: HBO

Zoey Kravitz, vedeta din “Marile minciuni nevinovate”, recunoaște că ‘e enervant cât de drăguț’ e personajul ei

Distracția e distracție până când cineva moare la un eveniment al unei școli elementare. Stați liniștiți – acesta nu e un spoiler pentru “Marile minciuni nevinovate”. Ca și în bestseller-ul cu același nume al lui Liane Moriarty, faptul că cineva moare este dezvăluit în primul capitol. Până și primul episod al miniseriei din șapte episoade se numește “Somebody’s Dead”. Dar va trebui să urmăriți în continuare ca să aflați cine, unde, cum și, cel mai important, de ce. Acesta e unul dintre lucrurile care îi plac lui Zoe Kravitz cel mai mult la poveste.

“Este o poveste foarte complicată și nuanțată despre maternitate, căsătorie și prietenie, dar și despre imaginea, secretele și minciunile pe care le spunem altora și nouă înșine. Cu fiecare episod, aflăm mai multe detalii”, spune actrița din “Mad Max: Drumul furiei”. Kravitz interpretează o mamă/ mamă vitregă dintr-o comunitate mică din California, ca și Reese Witherspoon, Laura Dern, Nicole Kidman și Shailene Woodley. “Are loc un incident la școala unde merg copiii lor, iar asta dă naștere unui scandal. Totul o ia la vale de aici.”

Ea a vorbit cu Yahoo TV despre ce anume a atras-o la proiect, cât de bine e să facă parte dintr-un proiect de calitate care are în centru femeile și de ce a vrut să interpreteze un personaj care o va deranja în viața de zi cu zi.

Pentru cei care nu au citit cartea și nu au văzut niciun episod, cum ai descrie serialul?
Le-aș spune că este despre mame și maternitate. Întâlnești atâtea tipuri diferite de femei și chiar dacă pare că nu le leagă nimic, maternitatea e cea care le motivează pe toate. Ele sunt în stare de orice pentru copiii lor. Asta te poate duce în locuri interesante și periculoase. Este vorba despre cum viețile perfecte ale unor oameni aparent perfecți sunt, de fapt, o minciună. Toți au secretele lor și, cumva, asta mărește misterul.

Spune-mi despre cum se potrivește personajul tău, Bonnie, în această lume.
Bonnie e o mamă tânără, ca și personajul interpretat de Shailene. Toți copiii lor merg la școală împreună. Este căsătorită cu un bărbat mai în vârstă care este fostul soț al lui Madeline [Witherspoon]. Este tânără. Este frumoasă. Este instructoare de yoga. Și este atât de drăguță. E enervant cât de drăguță este. Dar am compasiune pentru faptul că Madeline crede că Bonnie e enervantă și probabil falsă. Se poartă de parcă vrea să fie prietena ei, dar are o relație cu fostul ei care a părăsit-o pe ea și pe copilul lor acum mult timp, iar acum trăiește viața perfectă și încearcă să fie tatăl perfect alături de Bonnie. Iar fiica mai mare a lui Madeline crede că Bonnie e atât de cool că începe să se îndepărteze de mama ei, așa că asta provoacă niște probleme în plus. Cred că dacă eu m-aș afla în acea situație, cu cât cineva e mai drăguț, cu atât m-ar frustra mai mult. La început, Bonnie este un stereotip, ca toate celelalte personaje, dar pe măsură ce povestea continuă, vezi nuanțele personajelor și de ce sunt așa cum sunt.

Madeline o prezintă ca fiind mama vitregă malefică, dar, de fapt, ea încearcă să fie o mamă bună, încurajând-o să facă yoga sau să fie vegetariană sau să se implice în cauze sociale. Tu o consideri pe Bonnie o persoană rea?
Nu neapărat. Multe mame, mai ales Madeline, cred că știu cine este, dar fac numai supoziții. Iar Madeline proiectează toată durerea din fosta ei căsătorie cu soțul lui Bonnie. E vorba de o altă femeie care primește de la un bărbat toate aceste lucruri pe care ea nu le-a primit niciodată, dar întotdeauna și le-a dorit. Cred că proiectează toată această furie. Când mă uit la Bonnie, la personaj, mă aștept să-și dea arama pe față, pentru că nimeni nu e atât de perfect sau pașnic. Lucru pe care îl face oarecum, într-o anumită măsură. Dar, în curând, afli că este sinceră. Cred că observă modul în care e privită, mai ales de către Madeline, pentru că nu e proastă. În cele din urmă, încearcă să creeze un mediu sănătos pentru copiii ei.Poți relaționa cu acest spirit liber hippie pe care-l interpretezi? Semeni cu ea?
Da, am crescut într-un asemenea mod. Mama mea [Lisa Bonet] și toți prietenii ei cam fac parte din acea lume. Așa că o știu foarte bine. Dar nu seamănă cu mine deloc. Tocmai de asta este distractiv să interpretez acest personaj și a fost amuzant să mă inspir din experiența cu mama mea. Dar nu sunt atât de pașnică, nu mă tem de confruntări. Dacă asta ar fi fost situația mea, aș fi avut o discuție cu Madeline cu mult înaintea celei din carte sau film. Nu i-aș fi suportat atât de mult ieșirile. E interesant să interpretez un personaj atât de pasiv. Unul din lucrurile pe care nu le vezi în serial, dar îl afli în carte, este că Bonnie vine dintr-o familie abuzivă cu un tată abuziv. Cred că o mare parte din pasivitatea ei provine din această istorie și de asta se întâmplă cu Bonnie ce se întâmplă. Are o furie ascunsă pe care a încercat s-o transforme în ceva pozitiv și a încercat să-și corecteze viața și să fie un părinte mai bun decât părinții ei. Mă impresionează cât de sinceră e în încercarea ei de a nu repeta acel mod de viață și acel ciclu.

Tu și Shailene ați lucrat împreună în ultimii ani la franciza “Divergent”. A influențat asta în vreun fel faptul că ești implicată în “Marile minciuni nevinovate” sau a fost o coincidență?
A fost o coincidență și încă una frumoasă. Am primit un telefon de la agenții mei. Nu citisem cartea și nu știam de proiect. Totul s-a întâmplat foarte repede. Tocmai lansaseră câteva episoade [ca să le citim]. M-am întâlnit cu [regizorul] Jean-Marc Vallée. S-a uitat la mine și mi-a spus “Tu pari să fii Bonnie”. Și asta a fost tot. După care am citit cartea. [Shailene și cu mine] ne trimiteam email-uri că “iar o s-o facem”. Eram încântate să lucrăm împreună la un proiect diferit. E a patra oară. Ne înțelegem foarte bine, așa că a fost grozav. Cred c-a fost scris în stele.

De ce ai vrut să faci asta? Reese și Nicole au spus că au lucrat la proiect pentru că are atâtea personaje feminine puternice și profunde. Nimeni nu are simplul rol de ‘soție sau iubită’.
Și pe mine m-a atras din acest motiv. Nu numai că femeile care sunt implicate în proiect sunt oameni pe care îi respect și cu care întotdeauna am vrut să lucrez, fără să cred că o să am ocazia să o fac, dar poveștile sunt atât de complexe și merg adânc în viețile acestor femei. Lucrul nebunesc de care mi-am dat seama când citeam – și când mă uitam la serial – este că fiecare personaj este prezentat într-un mod care te face să crezi că știi cine sunt, dar, de fapt, nu știi toată povestea. Iar o parte din tine, cea de cititor/ telespectator, este satisfăcută de acest lucru. De exemplu, ea e mama supraprotectoare. Și ea e mama tânără. Ea e cea mai bogată. Ea e cea care lucrează. Iar o parte din mine, din perspectiva unui telespectator, este confortabilă știind doar această parte din personaj. Acest proiect este atât de interesant pentru că, pe măsură ce înaintezi, mergi din ce în ce mai profund până când poveștile lor sunt dezvăluite. Și vezi că toți suntem oameni. Toate aceste femei încearcă să facă ce pot ele mai bine și uneori reușesc, iar alteori eșuează. E interesant pentru că, în timp ce-l vizionam, mi-am dat seama că nu am mai văzut așa ceva la televizor până acum, nu în această măsură. N-am văzut niciun personaj care să fie prezentat atât de specific și apoi despicat ca aceste personaje. Este ceva nou și grozav pentru că e vorba de femei, pentru că femeile trec prin foarte multe la nivel intern. Suntem creaturi atât de complexe, încât explorarea acestui teritoriu creează dramă. Asta ar trebui să fie cel mai evident lucru când vine vorba de crearea unor lucruri interesant de urmărit, dar lucrurile nu stau întotdeauna așa.Ca femeie și om, întotdeauna am considerat că e important să spunem poveștile femeilor și să examinăm relațiile lor în moduri istețe, corecte și profunde. Dar, în ultimul timp, având în vedere starea lumii după alegerea lui Trump, acest lucru mi se pare chiar și mai important.
Înțeleg perfect ce spui. Din cauza situației din lume, mulți oameni nu se mai prefac și nu mai joacă rolurile pe care ar trebui să le joace. Nu mai tac. Toți oamenii, mai ales femeile, sunt forțați să progreseze și să fie văzuți ca fiind mai mult decât femei. Exact asta cred că facem în această poveste.

Cu toate astea, trebuie să recunoaștem că abia vorbim despre acest lucru la TV. E ca și cum ar trebui să protestăm 24/7.
Știu. Mă simt vinovată de fiecare dată când trebuie să mă îmbrac frumos și să dau interviuri sau să merg la petrecerea unei premiere. Așa se salvează lumea? Nu. Dar trebuie să scăpăm de complexul ăsta, lume mare, persoană mică, și să ne concentrăm pe imaginea de ansamblu. E vorba de pași mărunți, iar oamenii de peste tot au nevoie de inspirație. Sper că cineva va citi “Marile minciuni nevinovate” sau se va uita la serial și acest lucru le va oferi puțin elan, puțin adevăr care îi va face să se simtă mai puțin singuri. Cred că, în acest moment, acel lucru poate ajuta. Oamenii oricum primesc prea multe știri false. Merită o povestire autentică și artă.

Serialul se petrece pe coasta centrală a Californiei, dar multe scene și locații sunt substituite cu zone din California de Sud. Ai filmat în Monterey?
Am făcut multe lucruri în L.A., dar am mers în Monterey câteva săptămâni. Însă am filmat mult în case și pe platourile de filmare. Dar e frumos acolo, multă natură și verde. A fost un dar să merg pe plajă și să îmi petrec timpul prin rulotele din Monterey. Este minunat acolo. Nu petrecusem mult timp în acea zonă. E minunată.

Acțiunea din carte se petrece într-o comunitate înstărită din Australia, însă serialul se petrece pe coasta centrală a Californiei. Ai considerat că a fost o schimbare acceptabilă sau că fanii cărții vor fi deranjați de asta?
Sunt sigură că cineva va fi supărat, pentru că asta se întâmplă mereu când adaptezi cărți. Dar producătoarea noastră e de acolo. Nicole este de acolo și, din câte am înțeles, are binecuvântarea autoarei. Iar această comunitate izolată are o trăsătură universală. Aceste medii sunt foarte controlate pentru că sunt sigure și frumoase. În plus, este interesant să vezi oameni care trăiesc într-un anumit mod, într-un mod foarte controlat, și găsesc moduri de a-și crea problemele și dramă. Au multe de pierdut și există o presiune să fii cel mai bun și să ai totul înaintea vecinului tău. Iar întrebarea este dacă merită să ții toate astea înăuntru? Oare asta ne omoară pe toți?

28-02-2017 | Sursa:: Yahoo! TV

Dear visitor, this website uses cookies with the purpose of providing web services and functionalities which could not be provided without the use of cookies. By visiting and using this website you are giving your consent to have cookies downloaded to your browser.


You can learn more about cookies and change your cookie settings here.  Don't show it again