close
premieră
ultima difuzare
54949_-_254
Sursa:: HBO

Toate prieteniile din “Fetele”, de la cea mai slabă la cea mai puternică

Pe parcursul celor șase sezoane ale serialului HBO, “Fetele” a cuplat personajele într-un ritm alert, care i-ar lăsa fără aer până și pe scenariștii telenovelelor. Atât Hannah, cât și Jessa au ieșit cu Adam. Atât Marnie, cât și Shoshanna au fost cu Ray. Elijah chiar s-a culcat cu Marnie.

Dacă oricare două personaje din “Fetele” sunt lăsate singure, se ceartă, se împacă sau se cuplează – ocazional, se întâmplă toate trei. Apoi mai este și statutul mereu schimbător al prieteniilor, certurilor și rivalităților. Pentru a clarifica puțin lucrurile, Vulture a creat un ghid pentru prieteniile din “Fetele”, notate în funcție de complexitatea și profunzimea lor. (Notă: Această listă nu include și personajele secundare. Ne pare rău, Laird!)

21. Jessa și Elijah

Momentele lor: Elijah participă la nunta Jessei (sezonul 1, episodul 10) și cei doi merg la casa de pe plajă (sezonul 3, episodul 7), însă ei nu au împărtășit niciodată momente semnificative.

Dovada: deși Elijah e mai preocupat de aparențe, atât el, cât și Jessa au tendința să se poarte ca agenți ai haosului și distrugerii în viețile celorlalți, mai ales a lui Hannah. Asta îi face oarecum redundanți unul pentru celălalt. Dacă în sezonul șase va fi o poveste importantă Elijah-Jessa, așteptați-vă la focuri de artificii.

20. Shoshanna și Elijah
Momentul lor: când se uită la Marnie și Desi pe scenă, Shoshanna șoptește “Dumnezeule”, iar Elijah o privește cu dispreț.

Dovada: deși amândoi au povești emoționale mai profunde în sezonul 5, Elijah și Shoshanna petrec mult timp spunând glume, deși el este mai cinic, iar ea mai naivă. Cei doi se tot șicanează, motiv pentru care probabil nu petrec prea mult timp împreună.

19. Jessa și Ray

Momentul lor: la o petrecere din Bushwick, Jessa îl face pe Ray să se poarte ca “ghidul spiritual pe cocaină” al Shoshannei. (sezonul 1, episodul 7)

Dovada: Ray este epuizat de aventurile Jessei, iar Jessa i-ar pasa fericită toate responsabilitățile pe care le are. Asta nu generează prea multe povești între ei. Cu toate astea, Jessa iese cu Adam când acesta locuiește cu Ray, în sezonul 5, iar la începutul sezonului 6 îi pun toate lucrurile într-un colț. Îl așteaptă, așadar, o schimbare importantă.

18. Ray și Elijah

Momentul lor: Elijah lucrează la cafeneaua lui Ray, dar cumpără cafea de la locul pentru hipsteri de peste drum. (sezonul 5, episodul 2)

Dovada: lui Ray îi plac ordinea, stabilitatea și liniștea, în timp ce Elijah nu e interesat de aceste lucruri. Când vorbește cu Marnie, Elijah se referă la Ray ca la “bătrânul Ray”. Asta ne face să presupunem că Elijah nu știe sigur de ce Ray își petrece timpul cu restul lumii.

17. Adam și Elijah

Momentul lor: după ce Adam este distribuit într-o piesă pe Broadway, Elijah îi oferă niște ponturi: “Să nu vii la mine plângând când Kristin Chenoweth leșină pentru că ai uitat s-o hrănești.” (sezonul 3, episodul 8)

Dovada: avem de-a face cu două personaje cu ambiții profesionale similare, care nu au însă nimic altceva în comun. Faptul că Adam reușește pe Broadway fără să îi pese de “Broadway” îl macină pe Elijah.16. Shoshanna și Adam
Momentul lor: în excursia făcută ca să o ia pe Jessa de la centrul de reabilitare, Shoshanna îi spune lui Adam că se bucură că nu are nimic altceva de făcut decât să fie alături de Hannah. “Cum ar fi fost dacă ai fi avut un job? Sau responsabilități?” spune ea. “Sau locuri unde să fii în timpul zilei? Sau un prieten apropiat?” (sezonul 3, episodul 2)

Dovada: în comparație cu comportamentul relativ relaxat al Shoshannei, profunzimea și complexitatea lui Adam din primele sezoane au evidențiat faptul că, mai ales până în al treilea sezon, serialul nu știa ce să facă cu ea. Profunzimea și complexitatea vieții lui Adam probabil o sperie pe Shoshanna.

15. Marnie și Adam
Momentul lor: Marnie ia un taxi ca să o salveze pe Hannah de Adam și țipă: “Știu totul despre tine și instinctele tale bolnăvicioase și nu mi-e frică să fiu foarte sinceră cu oamenii despre ce gen de bărbat ești”. (sezonul 1, episodul 7)

Dovada: Marnie consideră că e datoria ei ca prietenă să o apere pe Hannah de influențe rele, precum Adam. Tocmai de asta nu petrece prea mult timp cu el.

14. Marnie și Shoshanna
Momentul lor: Shoshanna spune: “Nimeni nu-ți spune cât de greu o să fie în lumea reală”, iar Marnie răspunde: “Ba da, îți spun. Îți spun asta practic tot timpul”. (sezonul 4, episodul 4)

Dovada: deși amândouă s-au culcat cu Ray – sau poate tocmai datorită acestui lucru – Marnie și Shoshanna evită să se confrunte. Cea mai mare parte a relației lor se desfășoară în mici părți de agresivitate pasivă: Marnie are un aer de superioritate față de Shoshanna; Shoshanna îi răspunde cu aceeași monedă.

13. Shoshanna și Jessa
Momentul lor: Shoshanna îi spune Jessei că este “o Carrie cu câteva dintre aspectele Samanthei și părul lui Charlotte”; Jessa nu a văzut niciodată serialul; Shoshanna este șocată. (sezonul 1, episodul 1)

Dovada: ați uitat că Shoshanna și Jessa sunt verișoare? Nu au aproape nimic în comun, cu excepția faptului că, la un moment dat, au locuit împreună. Cu toate astea, Shoshanna are grijă de Jessa, în propriul ei mod, ca de exemplu în sezonul 3, când o “salvează” din centrul de reabilitare. De asemenea, Jessa pare să fie amuzată de nevrozele lui Shosh. Vă amintiți când a descoperit că Shosh se uita la ea cum face sex în primul sezon?

12. Hannah și Shoshanna
Momentul lor: Shoshanna îi spune lui Hannah secretele ei, cum ar fi că nu-și iubește bunica, este virgină și are sindromul de intestin iritabil. (sezonul 1, episodul 3)

Dovada: deși, în cel mai bun caz, sunt numai prietene distante, și asta numai pentru că Shosh a locuit cu Jessa, la începutul serialului, Shoshanna o admira pe Hannah, după care s-a răzvrătit împotriva ei și a grupului. Hannah fie o ignoră pe Shoshanna, fie o privește de sus, pentru că nu e preocupată de alți oameni în afară de ea.

11. Hannah și Ray
Momentul lor: Hannah încearcă să îi facă lui Ray sex oral pentru că o duce la New York. Cei doi distrug camionul lui de cafea. (sezonul 5, episodul 8)

Dovada: Ray îi dă sfaturi lui Hannah, inclusiv că ar trebui să poarte pantaloni slim. Reacția lui Hannah este una plină de confuzie și epuizare.

10. Marnie și Elijah
Momentul lor: după ce încearcă să se cupleze la petrecerea de casă nouă a lui Hannah, Marnie îi spune lui Elijah: “Nu trebuie să încerci să fii ceva de nu ești”, iar Elijah îi răspunde “Nici tu”. (sezonul 2, episodul 1)

Dovada: ambițioși și hiperconștienți de cum îi privește lumea, Marnie și Elijah se cunosc de când au jucat împreună în “Rent”, în perioada facultății…probabil tot de atunci nu se suportă. Amândoi vor sprijini ambițiile profesionale ale celuilalt, doar și ca să aibă muniție mai târziu pentru critici.

9. Marnie și Jessa

Momentul lor: Marnie și Jessa se sărută în fața lui Thomas-John (Chris O’Dowd), după care varsă vin pe noul lui covor. (sezonul 1, episodul 8)

Dovada: prietene din facultate, deși Jessa a renunțat, Marnie și Jessa se privesc cu o suspiciune care nu face decât să întărească cele mai rele presupuneri ale lor, în ciuda momentelor de bunătate care le aduc împreună (de exemplu când Jessa salvează nunta lui Marnie). Pentru Marnie, spiritul liber al Jessei este enervant. Pentru Jessa, Marnie este pur și simplu rigidă.8. Hannah și Elijah
Momentul lor: Elijah îi spune adevărul lui Hannah, după care îi spune: “Mă bucur că te-am văzut, tatăl tău este homosexual.” (sezonul 1, episodul 3)

Dovada: Hannah și Elijah sunt două dintre cele mai egoiste personaje din “Fetele”, însă atâta timp cât fac ceva ce îi interesează pe amândoi, se înțeleg foarte bine. Dintre toate perechile de prieteni din “Fetele”, au și cel mai amuzant dialog, în mare parte pentru că vorbesc ca să se amuze.

7. Ray și Adam
Momentul lor: Ray și Adam merg la Staten Island ca să înapoieze câinele pe care l-a furat Adam. (sezonul 2, episodul 6)

Dovada: Ray intră în serial ca fiind colegul de trupă al lui Charlie care aduce droguri la petrecerea lui Hannah și Marnie, în timp ce Adam e tipul anonim care se cuplează cu Hannah. Cei doi devin prieteni din întâmplare, iar, în cele din urmă, se mută împreună fără să se gândească prea mult la asta.

6. Marnie și Ray
Momentul lor: când Ray o psihoanalizează pe Marnie: “Sunt destul de mare cât să-mi dau seama că toate porcăriile astea vin dintr-un puț foarte adânc, întunecat și toxic de nesiguranțe, creat probabil de tatăl tău absent. Iar acest lucru îți permite să fii un personaj care stârnește simpatie”. (sezonul 3, episodul 5)

Dovada: Ray și Marnie cred că sunt unul mai deștept decât celălalt și prea buni ca să fie cu cealaltă persoană. Se cuplează în sezonul 3, aproape din plictiseală, dar ajung să se refugieze în singurătatea și nesiguranțele celuilalt.

5. Shoshanna și Ray
Momentul lor: când Shoshanna realizează că Ray nu are unde să stea, acesta se supără. “Ce mă face demn de iubire? Ce mă face pe mine demn de orice?” Ea îi răspunde: “Mă îndrăgostesc de tine.”(sezonul 2, episodul 4)

Dovada: Ray și Shosh au cea mai dulce relație din “Fetele”, mai ales când încep să se îndrăgostească în sezonul 2. Shoshanna îl încurajează pe Ray să-și urmeze ambițiile, iar el o încurajează pe ea să se relaxeze și să fie mai deschisă. Sunt foarte diferiți și, evident, relația lor nu are cum să dureze, însă părerile pe care le au unul despre celălalt o vor face.4. Hannah și Adam
Momentul lor: Adam merge în Brooklyn ca să o salveze pe Hannah. (sezonul 2, episodul 10)

Dovada: la început, Hannah și Adam păreau să reprezinte cea mai importantă poveste de iubire din serial. Relația lor a supraviețuit unor partide stângace de sex și tulburării obsesiv-compulsive a lui Hannah, care a revenit în sezonul 2, însă a început să se clătine după ce Adam a primit un rol pe Broadway în sezonul 3. Cei doi formau un cuplu reușit în cele mai joase puncte ale vieții, dar au probleme pe măsură ce încep să evolueze.

3. Jessa și Adam
Momentul lor: pe măsură ce relația începe să se clatine din cauza lui Hannah, Jessa îi spune lui Adam: “Știu că am principii, iar unul dintre lucrurile pe care nu le fac este să fur iubiții altora. Dar tu ai stricat asta. “ (sezonul 5, episodul 10)

Dovada: relația dintre Jesssa și Adam încalcă toate codurile prieteniei dintre Hannah și Jessa. Ca și Hannah și Adam, amândoi sunt niște ciudați, însă, spre deosebire de Hannah și Adam, diferențele lor (și certurile violente) îi apropie.

2. Hannah și Marnie
Momentul lor: când se ceartă în apartament, Marnie îi spune lui Hannah: “Spre deosebire de tine, eu sunt o prietenă bună. Tu nu ești.”(sezonul 1, episodul 9)

Dovada: Hannah și Marnie sunt foarte apropiate la începutul serialului – locuiesc împreună, se spală împreună, au o istorie bogată din colegiu. Sunt prietene care cred că trebuie să rămână prietene, deși interesele și personalitățile lor le îndepărtează. Complexitatea relației lor e demonstrată de certurile brutale dintre ele și de momentele în care sunt apropiate – de exemplu, când Marnie o ajută pe Hannah să-și facă bagajul pentru Iowa la începutul sezonului 4 sau, după ce se plimbă singură prin New York în sezonul 5, Marnie se bagă în pat cu Hannah.

1. Hannah și Jessa
Momentul lor: după ce l-a părăsit pe Thomas-John, Jessa intră în cadă cu Hannah și îi curge nasul în apă. Hannah râde. “Cât de scârbos e. Îmi pare rău că ești tristă, dar e atât de scârbos.” (sezonul 2, episodul 4)

Dovada: Hannah și Jessa sunt prietene din motive pe care nu le pot înțelege și pe care probabil nu le pot verbaliza. Au petrecut o mare parte din serial despărțite – fie din cauza reabilitării sau a mutatului în Iowa sau pentru că una din ele s-a căsătorit – însă niciodată nu scapă una de cealaltă. Cine știe ce o să se întâmple în scena finală din “Fetele”, dar dacă e să se concentreze pe o pereche de personaje, sperăm să fie ele!

22-02-2017 | Sursa:: Vulture

Dear visitor, this website uses cookies with the purpose of providing web services and functionalities which could not be provided without the use of cookies. By visiting and using this website you are giving your consent to have cookies downloaded to your browser.


You can learn more about cookies and change your cookie settings here.  Don't show it again